Over het Theehuis

Theehuis aan de Zaan

Stenen THEEKOEPEL (z.g. Theehuis) met driezijdige sluiting en met pannen gedekt schilddak, bekroond door hoekschoorstenen. Vensters met geprofileerde natuurstenen dorpels en roedenverdeling uit de bouwtijd: eind 18e eeuw. Aan de landzijde houten aanbouw. Portiek met door gecanneleerde houten pilasters geflankeerde en door een fries met festoenversiering bekroonde deur. Inwendig betimmeringen en schouw in Lodewijk XV-stijl.

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Het  Theehuis ligt aan de Zaan , in een rustige tuin, midden in het centrum van Zaandam. Het terras met uitzicht op de sluis biedt (zomers) een heerlijke plek voor buiten-lunches. 

  • theehuis monet vergaderruimte verhuur locatie zaandam

 

Het huidige pand bestaat uit 2 ruimtes: de later aangebouwde bijkeuken en het monumentale Theehuis met grote vergadertafel en de nodige vergaderfaciliteiten. In deze rustige ruimte, met een uniek interieur en sfeer,  kunt u op een ontspannen manier vergaderen of presenteren. Het Theehuis is met zijn inspirerende karakter ook zeer goed bruikbaar voor brainstorm -of creatieve sessies.

De locatie is geschikt voor maximaal 12 – 14 personen (maar ook met een kleiner groepje is het zeer comfortabel).

Omgeving

Parkeergelegenheid (betaald) en diverse restaurants zijn in de directe omgeving aanwezig. Het Theehuis ligt op 5 minuten loopafstand van NS-station Zaandam.

Reserveren

Wilt u reserveren of meer informatie over deze bijzondere locatie in Zaandam? Neem dan contact met ons op via 06-51189229, of stuur een e-mail naar info@theehuisvanmonet.nl